Sidor

Sök på sidan

Visa kategori

Länklista

Meta

TV4 borta

Som de flesta säkert hört vi nyheterna så har COM HEM och Telia inte kommit överens om nytt avtal, vilket lett till att bl.a. TV4 försvunnit ur COM HEMs utbud, både från det analoga och det digitala utbudet i vårt kabelnät, men det lär även drabba de som har TV-abonnemang hos COM HEM via något stadsnät.

Detta är troligen tillfälligt, men naturligtvis kan ingen säga i förväg när dessa förhandlingar kommer bli klara. De kanaler som berörs är TV4-kanalerna, Sjuan, TV12, SF-Kanalen, Sportkanalen samt C More.

Mer om detta finns att läsa på denna sida hos COM HEM, som uppdateras då och då:
https://www.comhem.se/kundservice/information/aktuellt

Där finns t.ex. information om hur man i vissa fall kompenserar det men t.ex. fri visning av andra kanaler, eller bättre fart på bredbandet.

För den som verkligen vill se TV4 så kan man alltid kan gå till https://www.tv4play.se via internet. Där visas en hel del sändningar live, t.ex. nyhetssändningarna, och man kan hitta en del av deras vanliga program.

För att göra detta behöver man alltså en dator eller surfplatta, eller en mobiltelefon där man antingen tittar direkt på den skärmen, eller kopplar den till TV:n, t.ex. med HDMI-kabel från en dator, eller trådlöst med t.ex. ChromeCast, AirPlay eller Miracast, beroende på vilka system utrustningen stöder.

Det finns även små mediaspelare som som stöder Chromecast, AndroidTV eller AppleTV. Dessa kopplas till internet och direkt till TV:n. Även moderna TV-apparater kan ha sådan funktion inbyggd.

Skriv en kommentar